Slik steker du hval
Slik steker du hval. Lær hvordan du steker hvalkjøtt for optimalt resultat.
Les artikkelenMiddels vanskelig
Vilt og arktisk, hvalkjøtt er en av de mest unike råvarene vi har i Norge. Hvalbiff med glaserte rotgrønnsaker er godt til hverdag, helg og fest.
Dette trenger du til 4 porsjoner:
800 g kvalitetsmerket hvalbiff
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin / smør til steking
Peppersmør:
250 g romtemperert ekte meierismør
2 ss kvernet rosépepper
2 ss kvernet grønn pepper
Rotgrønnsaker:
4 stk gulrot
1 stk kålrot
1 stk sellerirot
1 ts salt til koking
2 ss margarin til steking
2 ss finhakket bladpersille
½ ts salt
¼ ts kvernet pepper
Slik gjør du:
Bland romtempert smør og pepper godt sammen. Legg det på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett peppersmøret kaldt til det stivner.
Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann.
Skjær kjøttet i biffer á 200 gram og krydre med kvernet salt og pepper.
Brun biffene i margarin / smør på sterk varme, 1-2 minutter på hver side. Etterstek på lavere varme i 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
Hell av kokevannet til grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin / smør til de får en gylden farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.
Server med en klatt peppersmør på den varme biffen før servering.