En unik råvare
Hval er marint kjøtt med unike egenskaper. Det er blant annet rikt på proteiner og Omega 3. Og det er enda flere grunner til å spise hval.
Les artikkelenEnkel
Gratinerte baconbiffer. Med Cheddar eller Jarlsberg
ca. 600 g hvalkjøtt i skiver
2 skiver bacon
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss smør/margarin
4 tykke skiver ost
1) Sett stekeovnen på ca. 250 grader.
2) Del hver av baconskivene i på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved skarp varme ca. 1 minutt på hver side. Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.
3) Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.
4) Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.