Slik steker du hval
Slik steker du hval. Lær hvordan du steker hvalkjøtt for optimalt resultat.
Les artikkelenEnkel
Tapas er i vinden, noe hvalkjøtt også er! Server små brushetta med skav av hvalkjøtt, kremost og tyttebær. Enkelt, vilt og godt!
250 gram skav av hvalkjøtt
1,5 ss smør til steking
1/2 ts grovkvernet salt
1/4 ts grovkvernet pepper
10 skiver baguette
2 ss olje til steking
1/2 beger kremost med urter
8 ts rørte tyttebær
Det er enkelt å skjære strimler/skav av halvfrossent hvalkjøtt.
Stek ikke kjøttet for lenge, siden det kan bli tørt.
Server som del av et tapasbord, eller som forrett / smårett.
Denne retten passer også godt som forrett / smårett til grillmat.
Slik gjør du:
Skjær baguetter i tynne skiver. Stek skivene gylden olivenolje i en stekepanne. Legg stekte skiver over på tørkepapir.
Stek halvtint hvalskav i en varm stekepanne med litt smør. Ha over salt og pepper.
Smør baguettskiver med kremost. Ha på hvalskav og rørte tyttebær. Pynt gjerne med urter på toppen.